Whitefül

Ez a blog csupán a magam szórakoztatására jött létre. Itt lemezkritikákat és esetenként koncertbeszámolókat lehet olvasni.

Címkék

abigail (2) ákos (1) alice (1) állampolgárság (1) angel (1) bábszínház (1) beast (1) black (1) bonanza (1) cooper (1) cross (1) dark (1) death (1) démon (1) depeche (2) diamond (14) digger (1) divinum (1) egyiptom (1) epica (4) fate (2) fejlődés (1) feldolgozás (1) feloszlás (1) fist (1) furcsaságok (2) futurisztikus (1) god (1) grave (1) hank (1) havoc (1) házasság (1) headless (1) heights (1) hell (1) human (1) illud (1) indusztriális (1) insanus (1) instrumentális (1) iron (2) judas (1) kells (1) keresztesek (1) kiadó (1) king (14) koncert (4) könyv (1) krolmark (1) leechers (1) lemez (1) lullabye (1) maiden (2) manowar (1) martin (1) melissa (1) mercyful (2) metal (1) metallica (1) mode (2) moonspell (1) morbid (1) nietzsche (1) nuns (1) oath (1) operafesztivál (1) painkiller (1) portnoy (1) powerslave (1) priest (1) probot (1) progresszivitás (1) raise (1) rammstein (2) ravn (1) remains (1) rené (1) repülés (1) revamp (1) ridegség (1) ripper (1) roadrunner (1) rob (1) rose (1) salt (1) sátán (1) shadows (1) shermann (1) siker (1) simone (2) sportaréna (1) stúdió (1) tagcsere (2) techno (1) tervek (1) them (1) tony (1) történelem (1) turné (3) unit (1) videoklip (1) vudu (1) wuthering (1) your (1) zeneipar (1)

Friss topikok

…And Oceans: A.M.G.O.D. (Allotropic Metamorphic Genesis Of Dismorphism)

2009.10.01. 11:30 | Wendiii | Szólj hozzá!

Megjelenés éve: 2001

Tagok: Killstar (ének), Tripster (gitár), 7evenII (gitár), Atomica (basszusgitár), Plasmaar (billentyúk), Martex (dobok)

Jónéhány korábbi lemezismertetőmben (nem, nem csak itt) emlegettem, néha egész meglepő zenekaroknál is, az …And Oceans nevét, eljött hát az ideje, hogy írjak róla. Az elmúlt években jószerivel az összes anyagukat sikerült megszereznem, legnagyobb kedvencem azonban ez maradt. Tulajdonképpen olyan nagy világmegváltó dolgokat nem tartalmaz, viszont hangulatában nagyon ott van.

Az volt az a korong, ahol változtattak a logón, a stúdión, a kiadón, és a zenén. Black metal alapú zenéjükben a kezdeti szimfonikus jelzőt felváltotta az avantgard vagy indusztriális jelző, ám ez határozottan jól sült el. 

A nyitó Intelligence Is Sexy című dal tökéletes kezdésnek, billentyűtémája pedig számomra a ridegség tömény kinyilatkoztatása. Anno egy beszélgetésen úgy jellemeztem, hogy hallatán olyan érzés fog el, mintha egy erősen kivilágított fehér falú, töküres szobában lennék, majd kinyitnám az ajtót, és belebámulnék a nagy büdös semmibe. Ezt az érzést pedig csak fokozzák a White Synthetic Noise-ban ahol egyébként a középrészen még egy tuc-tuc betétet is találunk. Viszont ez sem az a tipikus diszkós zajhalmaz, hanem teljesen futurisztikus, egyszersmind hátbrozongató. A Tears Have No Name pedig a lemez „slágere” lett, teljesen egyszerű dalszerkezete miatt. De nagy kedvenc még az Esprit de Corps és a Postfuturistika/TBA In A Silver Box, amit én a kezdetektől egy dalnak tekintek, hála a két dalt „összekötő” lehalkulásnak-felhangosodásnak. Az utolsó dal azonban a teljes döbbenetet hozta magával, úgyanis egy majdnem hatperces technot kapunk, lazán elmehetne bármilyen goa-buliba. Hallgatása közben az első Penge film véres-zuhanyzós jelenete villant be, abszolút illene oda. Sőt, aki látta a filmet, az nagyjából még arról is képet kaphat, hogy milyen is ez az …And Oceans szerzemény, ugyanis meglehetősen hasonlítanak. A hangzással egyébként kezdetben volt egy kis bajom, elég vékonynak tartottam, mostanra azonban beláttam, hogy ez így tökéletes, vastagabb hangzás ugyanis megölte volna a hangulatot. A borító is tetszetős darab, messziről ordít róla, hogy Niklas Sundin munkája.

Sajnáltam, hogy ezen a néven már nem adnak ki több lemezt, de azóta már kárpótolt az első Havoc Unit anyag, amin szinte a teljes …And Oceans-gárda szerepel. Mindössze egyetlen gondom van az itt hallható dalokkal: számos helyen felbukkantak olyan riffek, amik engem a Dimmu Borgirra emlékeztettek. A legjobb példa erre egyébként pont a nyitó nótában található, a középrészre lazán rá tudom énekelni a Mourning Palace szövegét. De ez megbocsátható abban az esetben, ha minőségi marad a muzsika. Nekik pedig megbocsátottam. 

Címkék: techno futurisztikus ridegség

A bejegyzés trackback címe:

https://wendiii.blog.hu/api/trackback/id/tr761420266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása