Whitefül

Ez a blog csupán a magam szórakoztatására jött létre. Itt lemezkritikákat és esetenként koncertbeszámolókat lehet olvasni.

Címkék

abigail (2) ákos (1) alice (1) állampolgárság (1) angel (1) bábszínház (1) beast (1) black (1) bonanza (1) cooper (1) cross (1) dark (1) death (1) démon (1) depeche (2) diamond (14) digger (1) divinum (1) egyiptom (1) epica (4) fate (2) fejlődés (1) feldolgozás (1) feloszlás (1) fist (1) furcsaságok (2) futurisztikus (1) god (1) grave (1) hank (1) havoc (1) házasság (1) headless (1) heights (1) hell (1) human (1) illud (1) indusztriális (1) insanus (1) instrumentális (1) iron (2) judas (1) kells (1) keresztesek (1) kiadó (1) king (14) koncert (4) könyv (1) krolmark (1) leechers (1) lemez (1) lullabye (1) maiden (2) manowar (1) martin (1) melissa (1) mercyful (2) metal (1) metallica (1) mode (2) moonspell (1) morbid (1) nietzsche (1) nuns (1) oath (1) operafesztivál (1) painkiller (1) portnoy (1) powerslave (1) priest (1) probot (1) progresszivitás (1) raise (1) rammstein (2) ravn (1) remains (1) rené (1) repülés (1) revamp (1) ridegség (1) ripper (1) roadrunner (1) rob (1) rose (1) salt (1) sátán (1) shadows (1) shermann (1) siker (1) simone (2) sportaréna (1) stúdió (1) tagcsere (2) techno (1) tervek (1) them (1) tony (1) történelem (1) turné (3) unit (1) videoklip (1) vudu (1) wuthering (1) your (1) zeneipar (1)

Friss topikok

Leechers, Epica – Club 202, 2011. április 01.

2011.04.02. 09:38 | Wendiii | Szólj hozzá!

Hiába, fanatikusa vagyok a csapatnak. Mondjuk kicsit aggódtam, mert az utóbbi időben olyan híresztelések  kaptak lábra, hogy a West Balkán tragédia óta az itt dolgozó biztonságiak átestek a ló túloldalára. Meg kell mondanom, hogy semmi ilyet nem tapasztaltam, nagyon korrektül elmondták az előttem állónak, hogy mivel a 18. életévét nem töltötte még be, nem vehet cigit és alkoholt  a pultnál, és ha mégis ilyenre vetemedik, akkor távoznia kell. Ráadásul a fiatalkorúak karszalagot is kaptak, tehát az ellenőrzés is megvolt.

Pontosan 19 órakor feltárultak a kapuk, és áramlott be a nagyérdemű, majd 8 óra magasságában a húrok közé csapott a Leechers. Szokatlan felállásuk (két csellóval nyomják, gitár nincs!) izgalmas zene ígéretét hordozta, és valóban zenileg nem nagyon találtam bennük kifogásolnivalót, néha beugrott az Apocalyptica, ami szerintem azért dicséret ennek a magyar csapatnak. Az első számuk alatt az énekes hölgy nem kapcsolta be a mikrofonját, ami kisebb derültséget okozott, de aztán mindenkinek arcára fagyott a mosoly. Ugyanis a hölgy borzasztó hamisan énekelt, főleg a magasabb  hangtartományban. Tulajdonképpen a dobos vitte a hátán az egész bulit, kellően feszesen és precízenadta az alapokat a csellóknak és a szintinek. Tényleg jó lenne, amit művelnek, de az énekesnek sürgősen énektanárhoz kellene mennie, mert ez így katasztrófa. Mikor megemlítették, hogy május 7-én ők lesznek a Haggard előtt is, többeknek grimaszba rándult az arca körülöttem, és kezükbe temették az arcukat. Nekem sem volt őszinte a mosolyom.

Szerencsére azonban tudtam, hogy az Epica nem fog hibázni. Akárcsak októberben, most is a Samadhi/Resign to Surrender kettőssel nyitottak, és a Sensoriummal folytatták. Egy kedves barátommal a keverőpult környékén álltunk, de és bátran kijelenthetjük, hogy a hangzás nem volt az igazi. Coen Jansenből nem sokat lehetett hallani, Simone viszont egyszer-kétszer bántóan éles volt, bár ez utóbbit viszonylag hamar korrigálták. Kicsit változtattak a repertoáron ezúttal a The Obsessive Devotion is bekerült a műsorba, valamint három másik kedvencem, a Kingdom of Heaven, a The Phantom Agony (elképesztő volt, ahogy a nagy death metal zúzás alatt egyszercsak átváltottak diszkó ritmusra, és az egész banda úgy nyomta tovább) és a Blank Infinity. Simone elmondta a Consign előtt, hogy a szülei két hete voltak Magyarországon először, és most már kettővel több Magyarország-rajongó él Hollandiában. A ráadás előtt pedig Coen Jansen jött vissza, aki közölte, hogy nem játszanak többet, ne is ugráljunk. Majd mikor a közönségből valaki elkezdett ütemesen ordibálni (ha jól hallottam, akkor azt, hogy we want more), akkor közölte, hogy valaki ölje meg, mert kibaszott idegesítő. :) Ekkor bejött Simone, és elkezdték a Tides of Time-ot. Természetesen egyébként a műsorból nem maradhatott ki a The Imperial March sem, ezúttal is kiegészítve a 3. Star Wars epizód néhány ideillő zenei betétjével. A The Phantom Agony utolsó (gyönyörű) három perce alatt pedig elköszöntek és levonultak a színpadról.

Automatikusan össze kell, hogy hasonlítsam az októberi bulival. Először is tetszett, hogy változtattak a műsoron. Szintén nagyon jó volt a hangulat. Simone ruhája is nagyon jó volt, szerintem szándékosan hergeli a férfiközönséget a ruháival. :) Ami negatívum, az az előzenekar. Az októberi ReVamp-Kells kettős magasan fölöttük volt (még annak ellenére is, hogy a Kells egyáltalán nem az én zenei világom, nagyon tetszett). A végeredmény az, hogy ez is nagyon jó buli volt, de életem legjobb koncertjét, akkor is október 2-án láthattam.

Címkék: koncert epica leechers

A bejegyzés trackback címe:

https://wendiii.blog.hu/api/trackback/id/tr982792996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása