Whitefül

Ez a blog csupán a magam szórakoztatására jött létre. Itt lemezkritikákat és esetenként koncertbeszámolókat lehet olvasni.

Címkék

abigail (2) ákos (1) alice (1) állampolgárság (1) angel (1) bábszínház (1) beast (1) black (1) bonanza (1) cooper (1) cross (1) dark (1) death (1) démon (1) depeche (2) diamond (14) digger (1) divinum (1) egyiptom (1) epica (4) fate (2) fejlődés (1) feldolgozás (1) feloszlás (1) fist (1) furcsaságok (2) futurisztikus (1) god (1) grave (1) hank (1) havoc (1) házasság (1) headless (1) heights (1) hell (1) human (1) illud (1) indusztriális (1) insanus (1) instrumentális (1) iron (2) judas (1) kells (1) keresztesek (1) kiadó (1) king (14) koncert (4) könyv (1) krolmark (1) leechers (1) lemez (1) lullabye (1) maiden (2) manowar (1) martin (1) melissa (1) mercyful (2) metal (1) metallica (1) mode (2) moonspell (1) morbid (1) nietzsche (1) nuns (1) oath (1) operafesztivál (1) painkiller (1) portnoy (1) powerslave (1) priest (1) probot (1) progresszivitás (1) raise (1) rammstein (2) ravn (1) remains (1) rené (1) repülés (1) revamp (1) ridegség (1) ripper (1) roadrunner (1) rob (1) rose (1) salt (1) sátán (1) shadows (1) shermann (1) siker (1) simone (2) sportaréna (1) stúdió (1) tagcsere (2) techno (1) tervek (1) them (1) tony (1) történelem (1) turné (3) unit (1) videoklip (1) vudu (1) wuthering (1) your (1) zeneipar (1)

Friss topikok

Wuthering Heights: Salt

2010.06.26. 22:44 | Wendiii | Szólj hozzá!

Megjelenés éve: 2010

Tagok: Nils Patrik Johanson (ének), Erik Ravn (gitár), Martin Arendal (gitár), Andreas Lindahl (billentyűk), Teddy Möller (basszusgitár), Morten Gade Sørensen (dobok)

 

Kb másfél éve olvastam először arról, hogy ez a zseniális dán banda készíti a Shadow Cabinet folytatását. Hosszú várakozás után tavasszal piacra is került. Ezúttal szerencsére nem változott a tagság, ami azt jelenti, hogy az aranytorkú Nils Patrik Johanson fog a mennyekbe röpíteni. 

Az előző anyag sötétebb világához képest egy kicsit vidámabbnak tűnnek a dalok, mintha az előző két album stílusát keverték volna össze. Ugyanúgy megvannak egyébként a hirtelen tempóváltások, ami szokás szerint azt eredményezi, hogy nem egy könnyű hallgatnivaló. Én balga, azt hittem, hogy a felvezetőként funkcionáló Away! a szokásos introk egyike lesz, de Johanson már itt leüvölti az ember haját. Az ezt követő The Desperate Poet elemi erejű power bombája pedig még a fejemet is letépi. Nem régóta hallgatom, de jelenleg a lemez csúcsaként tudom viszont értékelni a Tears-t és a záró opuszt, a Lost at Sea-t. Mindkét nótában elképesztő hangulatokat vonultatnak fel, és olyan meglepő ötleteket alkalmaznak, amiket még nem nagyon hallottam máshol. Nem nagyon mentek ezúttal öt perc alá, de a záró tétel az eddigi leghosszabb szerzeményük a majdnem 17 percével. A hangzás természetesen olyan, amilyennek lennie kell, minden tisztán hallható, ami ennél a millió darabból összállított korongnál rengeteget számít. A zenészek nagyon tudnak, halálpontosan, és olyan átéléssel játszanak, ami miatt élmény minden egyes másodperc, amit rászánunk a hallgatásra. Ha mindenáron hasonlítagni kellene, akkor a későbbi, komplex dalszerkezetekkel operáló Blind Guardian-hoz tudnám. Ami még közös pont, hogy mindkét banda fantasy szövegekkel dolgozik.

Nem szoktam pontozni, úgyhogy csak annyit mondok, megérte a várakozást, a Wuthering Heights ismét nem okozott csalódást. Mindenkinek vágta a lemezboltba, mert aki ezt kihagyja, az sosem fogja tudni elképzelni, hogy miről maradt le.

Címkék: salt wuthering heights ravn

A bejegyzés trackback címe:

https://wendiii.blog.hu/api/trackback/id/tr882112509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása