Whitefül

Ez a blog csupán a magam szórakoztatására jött létre. Itt lemezkritikákat és esetenként koncertbeszámolókat lehet olvasni.

Címkék

abigail (2) ákos (1) alice (1) állampolgárság (1) angel (1) bábszínház (1) beast (1) black (1) bonanza (1) cooper (1) cross (1) dark (1) death (1) démon (1) depeche (2) diamond (14) digger (1) divinum (1) egyiptom (1) epica (4) fate (2) fejlődés (1) feldolgozás (1) feloszlás (1) fist (1) furcsaságok (2) futurisztikus (1) god (1) grave (1) hank (1) havoc (1) házasság (1) headless (1) heights (1) hell (1) human (1) illud (1) indusztriális (1) insanus (1) instrumentális (1) iron (2) judas (1) kells (1) keresztesek (1) kiadó (1) king (14) koncert (4) könyv (1) krolmark (1) leechers (1) lemez (1) lullabye (1) maiden (2) manowar (1) martin (1) melissa (1) mercyful (2) metal (1) metallica (1) mode (2) moonspell (1) morbid (1) nietzsche (1) nuns (1) oath (1) operafesztivál (1) painkiller (1) portnoy (1) powerslave (1) priest (1) probot (1) progresszivitás (1) raise (1) rammstein (2) ravn (1) remains (1) rené (1) repülés (1) revamp (1) ridegség (1) ripper (1) roadrunner (1) rob (1) rose (1) salt (1) sátán (1) shadows (1) shermann (1) siker (1) simone (2) sportaréna (1) stúdió (1) tagcsere (2) techno (1) tervek (1) them (1) tony (1) történelem (1) turné (3) unit (1) videoklip (1) vudu (1) wuthering (1) your (1) zeneipar (1)

Friss topikok

Morbid Angel: Illud Divinum Insanus

2011.06.09. 12:44 | Wendiii | Szólj hozzá!

Megjelenés éve: 2011

Tagok: David Vincent (basszusgitár/ének), Trey Azagthoth (gitár, billentyűk), Thor Anders Myhren (gitár), Pete Sandoval (dobok), helyettesítőként Tim Yeung (dobok)

Nem fogok abba belemenni, hogy bemutassam a Morbid Angelt, elvégre aki nem ismeri, az nem is szereti a metal műfajt. Kihagyom tehát „death metal úttörői” és egyéb jelzőket és inkább a nyolc év várakozás után megjelent új lemezre koncentrálok, ami máris kellően megosztotta a rajongókat.

Nem értem, mi bajuk van az embereknek. A kissé balul sikerült Heretic óta eltelt majdnem egy évtized alatt bárki megváltozik. Szélesedik a látókör (nem csak a zenei, bármilyen), tapasztaltabb lesz, természetes, hogy ezeket a tapasztalatokat az életben is felhasználja. Nos, a Trey vezette banda pontosan ugyanígy járt el. Először is kezdjük ott, hogy komolyan vették azt a szót, hogy „alkotni”. Alkottak egy olyan lemezt, ami nekik egész biztosan tetszik (különben nem adták volna ki). Valóban, meglepő dolgokat hallunk, de egyvalamit azonnal le kell szögezni: a zenei extremitás megvan, csupán más szemszögből kell vizsgálni, sőt, nyitott elmével (és ez most nem a sznobizmus polkorrekt megfogalmazása). Az Omni Potent bármelyik korábbi albumukon szerepelhetne (hasonlóak voltak például a Domination korong Dreaming és Melting című szerzeményei). Egyetértek azzal, hogy a Too Extreme! elsőre furcsa. De mint tudjuk: nomen est omen. Sok ember gyomrának valóban túl extrém, de ugyanez elmondható a Destuctor vs. Earth/Attack-re is vagy a Radikult-ra, de vannak hagyományosabb tételek is, amelyekkel bátran össze lehet hasonlítani a „technos” darabokat, egyik sem brutálisabb a másiknál. Az egyetlen problémám, hogy kissé túl hosszú a lemez. Ez alatt a majdnem egy óra alatt tényleg kialakult bennem egy olyan érzés, hogy rombolnom kell, ami a végére már el is fárasztott.

Nem értem, nem értem. Ha állandóan ugyanazt a zenét adják ki, akkor az a baj. Ha váltanak, akkor az a baj. Döntsétek már el, mit akartok! Én nagyot csalódtam volna, ha mondjuk kiadnak egy Blessed Are The Sick 2-t. Persze, vannak bandák amelyeknek jól áll, hogy állandóan ugyanazt adják ki. A Morbid Angel nem az a társaság. Megkockáztatom, hogy ez az utóbbi évek egyik legjobb, ugyanakkor (ez tagadhatatlan) legmeghökkentőbb albuma. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez is úgy fog járni, mint a Mayhem Grand Declaration of War-ja: mindenki fújolt rá megjelenésekor, mára viszont már klasszikusként emlegetik. Engem meggyőzött.

Címkék: morbid angel illud divinum insanus

A bejegyzés trackback címe:

https://wendiii.blog.hu/api/trackback/id/tr622970288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása