Whitefül

Ez a blog csupán a magam szórakoztatására jött létre. Itt lemezkritikákat és esetenként koncertbeszámolókat lehet olvasni.

Címkék

abigail (2) ákos (1) alice (1) állampolgárság (1) angel (1) bábszínház (1) beast (1) black (1) bonanza (1) cooper (1) cross (1) dark (1) death (1) démon (1) depeche (2) diamond (14) digger (1) divinum (1) egyiptom (1) epica (4) fate (2) fejlődés (1) feldolgozás (1) feloszlás (1) fist (1) furcsaságok (2) futurisztikus (1) god (1) grave (1) hank (1) havoc (1) házasság (1) headless (1) heights (1) hell (1) human (1) illud (1) indusztriális (1) insanus (1) instrumentális (1) iron (2) judas (1) kells (1) keresztesek (1) kiadó (1) king (14) koncert (4) könyv (1) krolmark (1) leechers (1) lemez (1) lullabye (1) maiden (2) manowar (1) martin (1) melissa (1) mercyful (2) metal (1) metallica (1) mode (2) moonspell (1) morbid (1) nietzsche (1) nuns (1) oath (1) operafesztivál (1) painkiller (1) portnoy (1) powerslave (1) priest (1) probot (1) progresszivitás (1) raise (1) rammstein (2) ravn (1) remains (1) rené (1) repülés (1) revamp (1) ridegség (1) ripper (1) roadrunner (1) rob (1) rose (1) salt (1) sátán (1) shadows (1) shermann (1) siker (1) simone (2) sportaréna (1) stúdió (1) tagcsere (2) techno (1) tervek (1) them (1) tony (1) történelem (1) turné (3) unit (1) videoklip (1) vudu (1) wuthering (1) your (1) zeneipar (1)

Friss topikok

Epica: The Classical Conspiracy

2009.08.06. 13:24 | Wendiii | Szólj hozzá!

Megjelenés éve: 2009

Tagok: Simone Simons (ének), Mark Jansen (gitár, hörgés), Ad Sluijter (gitár), Coen Jansen (billentyűk), Yves Huts (basszusgitár), Ariën Van Weesenbeek (dobok)

A Miskolci Operafesztivál egy hihetetlenül jó ötlet, bár idén nem hívnak metalzenekarokat a Bartók-évből kifolyólag. Szerintem nagy hiba, mert ezek a bandák nem vennének el semmit a fesztivál értékéből. Viszont az elmúlt két évben két nagyszerű gárdát is sikerült a színpadjukra csábítaniuk. A Therion eléggé egyértelmű választás volt a 2007-es évre, hiszen ők már hosszú ideje szimfonikus alapra építkeznek zenéjükben. Azonban némi meglepetést okozhatott, hogy 2008-ban nem olyan banda jött, mint a Nightwish vagy a Rhapsody Of Fire, hanem a náluk sokkal kevésbé ismert holland Epica.

Az előző évben megszokott menetrendet követi a műsor, azaz a buli első felében ismert és kevéssé ismert komolyzenei tételeket, valamint filmzenerészleteket adnak elő, a második részben pedig saját dalaik csendülnek fel a Miskolci Szimfonikusok kíséretében. Az első felvonásban Simone bemutatja két darabban, hogy nem csak a saját bandája dalait tudja prezentálni, hanem a klasszikus zenével is megbirkózik, hiszen az Ombra Mai Fu-ban és a Stabat Mater Dolorosa-ban is énekel. És nem is akárhogy! A filmzenékből nekem igazán a Pókember egyveleg nem jött be, mert a filmeket is egy rakás szarnak tartom. Viszont régi vágyam teljesült ezen a korongon, ugyanis végre hallottam a Star Wars-ból azt a részletet, amit mindig is szerettem volna egy kicsit metalosabb környezetben hallani: az ötödik részből a birodalmi flotta zenéjét. De érdekes volt a Hall Of The Mountain King és a Karib-tenger Kalózai előadása is (bár ez utóbbi csak az európai kiadványon szerepel). Ezek után jöttek a saját szerzemények. A legutóbbi, nagy sikert aratott művük, a Divine Conspiracy introjával indult a második felvonás, az Indigo-val. Jó pont, hogy nem csak erre a korongra helyezték a hangsúlyt, hanem elég sokat szemezgettek az előző két anyagról is, ráadásul nem hagyták ki a hörgős nótákat sem. Volt itt minden: Safeguard To Paradise, Last Crusade, The Phantom Agony, Blank Infinity és sok más szép és jó muzsika. Simone gyakran magyarul szólt a közönséghez, de Mark is vele vezényelte végig a műsort. A ráadásban pedig a Sancta Terra, az Illusive Consensus és a Consign To Oblivion voltak azok, amik feltették a koronát erre a bulira.

Sajnálom, hogy tavaly nem tudtam elmenni, ezt kár volt kihagynom. Amilyen a szerencsém, még az idei zánkai bulijukra sem sikerült eljutnom. Na de majd legközelebb. Akik meg ott voltak, hihetetlen élménnyel lettek gazdagabbak. Némileg vigasztal, hogy kiadták CD-n (DVD-n miért nem???), így legalább egy kicsit úgy érzem, hogy ott vagyok. 

Címkék: simone epica operafesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://wendiii.blog.hu/api/trackback/id/tr761292571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása