Whitefül

Ez a blog csupán a magam szórakoztatására jött létre. Itt lemezkritikákat és esetenként koncertbeszámolókat lehet olvasni.

Címkék

abigail (2) ákos (1) alice (1) állampolgárság (1) angel (1) bábszínház (1) beast (1) black (1) bonanza (1) cooper (1) cross (1) dark (1) death (1) démon (1) depeche (2) diamond (14) digger (1) divinum (1) egyiptom (1) epica (4) fate (2) fejlődés (1) feldolgozás (1) feloszlás (1) fist (1) furcsaságok (2) futurisztikus (1) god (1) grave (1) hank (1) havoc (1) házasság (1) headless (1) heights (1) hell (1) human (1) illud (1) indusztriális (1) insanus (1) instrumentális (1) iron (2) judas (1) kells (1) keresztesek (1) kiadó (1) king (14) koncert (4) könyv (1) krolmark (1) leechers (1) lemez (1) lullabye (1) maiden (2) manowar (1) martin (1) melissa (1) mercyful (2) metal (1) metallica (1) mode (2) moonspell (1) morbid (1) nietzsche (1) nuns (1) oath (1) operafesztivál (1) painkiller (1) portnoy (1) powerslave (1) priest (1) probot (1) progresszivitás (1) raise (1) rammstein (2) ravn (1) remains (1) rené (1) repülés (1) revamp (1) ridegség (1) ripper (1) roadrunner (1) rob (1) rose (1) salt (1) sátán (1) shadows (1) shermann (1) siker (1) simone (2) sportaréna (1) stúdió (1) tagcsere (2) techno (1) tervek (1) them (1) tony (1) történelem (1) turné (3) unit (1) videoklip (1) vudu (1) wuthering (1) your (1) zeneipar (1)

Friss topikok

Alice Cooper: Raise Your Fist And Yell

2011.02.10. 21:36 | Wendiii | Szólj hozzá!

Böngészem a zenéimet, és belebotlok ebbe a lemezbe. Gondoltam, meghallgatom, hiszen hosszú hónapokkal ezelőtt forgott nálam utoljára. Ez a korong a nagy sláger, a Thrash előtt jelent meg két évvel, és itt még nyoma sem volt annak a későbbi slágeres hangulatnak, mint az utána következő kettőn.

Szóval ha valaki arra kíváncsi, hogy miként kell hard rockot lazán játszani, és mellé olyan szövegeket írni, hogy a hallgató összeszarja megát, az hallgassa egy kicsi a RYFAY-t. A nyitó Freedom még nem árul el semmit ebből, viszont egy meglepően gyors darab, ami (ha helyesek az infoim), akkor az amerikai állampolgársági eskü elejének a szövegével indul. Ezután a Lock Me Up-tól fokozatosan komorodik el a hangulat, laza, de ugyanakkor hard rock mércével mérve tömény, zúzós dalok érkeznek, sőt a Step On You-ban olyat énekel Cooper mester, hogy azt kell hinnem, ennél a dalánál szabadságon volt az elmegyógyból. valami elképesztően hisztérikus a hangja. Hasonló komor a Prince of Darkness és a Time To Kill kettőse, mint a címből kiderül, ezek sem altató hatású szövegekkel operálnak. A Chop, Chop, Chop-ban visszajön a tébolyult hangzás, hogy aztán két olyan dallal búcsúzzanak, amitől feláll a hátamon a szőr. A Gail sejtelmesen indul, egy olyan szintifutammal az auksztikus gitár alatt, amiről mindenféle kísértethistóriák ugranak be. Mr. Cooper is elég magas hangtartományban hozza magát. Ezután mindenféle átkötés nélkül berobban a Roses on White Lace, ami egy kicsit olyan, mintha a nyitó Freedom testvére lenne, bár annál sokkal komorabb hangulatú.

A hangzás egy kicsit halk és poros, mondjuk ennek az anyagnak nem állt volna jól a szétpolírozás. Viszont tényleg lehetett volna hangosabb. A zenészek teljesítménye nagyon magas színvonalú, a hangzás hiányosságai ellenére is hallható mindenki, gyönyörű szólókat, és hátborzongató gitárnyúzásokat produkálnak a bárdisták, a basszus betonkeményen alapoz, és a dob is változatos témákat hoz.

Minden ízében izgalmas ez a lemez, és számomra nagyon sajnálatos, hogy az ezt követő Thrash elnyomja a fényével, pedig enélkül a gyöngyszem nélkül az sem születhett volna meg. Sokkal többet érdemelt volna ez a korong. Talán ez az írás egy kicsit változtat rajta

Címkék: your cooper alice raise fist

A bejegyzés trackback címe:

https://wendiii.blog.hu/api/trackback/id/tr182652560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása